Jukolan Juuston mustapippurinen Cheddar-saksanpähkinäpiirakka

28.06.2019

Jukolan Juusto on ainoa kotimainen juustola, missä valmistetaan sitä oikealla tavalla cheddaroitua juustoa. Kotimainen cheddarjuusto valmitetaan käsityönä, Leivonmäellä 4-tien varrella Joutsassa.

Cheddarointi tarkoittaa kun juustomassaan muodostuu patja. Patja valmistetaan aika isoiksi limpuiksi. Kolmen - kolmen ja puolen tunnin ajan ajan niitä käännellään 20 minuutin välein. Siinä cheddarmassa saa rakenteensa, kuivuu ja sen ph-arvo laskee.

Lue lisää valikoimasta ja kotimaisesta cheddarjuustosta Jukolan Juuston kotisivuilta.

Voit tietenkin valmistaa "ihanan" helpon, suolaisen piirakan myös muulla vahvanmakuisella juustolla.

Itse pidän kotimaisesta cheddarista sen vahvan maun takia. Lisäksi osittain juustoissa on jo valmiiksi mauste mukana. 

Huomaathan - suolan kanssa kannattaa olla tarkkana. Ei siksi että cheddarjuustot ovat epäterveellisesti suolattuja - päin vastoin,  niissä on se vahva maku.

Tähän helppoon piirakkareseptiin käytin mustapippuri cheddarjuustoa. Ei tarvitse maustaa kuin varovasti suolalla ja halutessasi jauhetulla muskotilla.

Mikäli pähkinä ei sovi ruokavalioosi niin kokeile vaikka kesäkurpitsaa, luumu- tai pisaratomaattia...

Annokseen riittää 1 paketti Jukolan Juuston mustapippuri Cheddarjuustoa.

Raasta juusto ensin.

Valmista ensin Cheddarjuustoinen pohja

  • Vehnäjauhoja 4 dl
  • Voita, huoneenlämpöistä 150 g
  • Cheddarjuustoa raasteena 1.5 dl
  • Vettä - kylmää 0.5 dl
  1. Yhdistä juustoraaste ja jauhot keskenään ja sekoita.
  2. Lisää huoneenlämpöinen voi joukkoon ja "nypi" tasaiseksi taikinaksi.
  3. Lisää kylmä vesi joukkoon ja alusta taikina tasaiseksi.
  4. Laita matalaan uunivuokaan tasaisesti painellen pohjalle.
  5. Jätä hieman reunaa.

Mustapippuri Cheddar täyte

  • Sipuli 1 kpl pieni
  • Juustoraastetta n. 3 dl
  • Kuohukermaa 2 dl
  • Muskottia 0.5 tl
  • Suolaa varovasti n. 0.5 tl
  • Saksanpähkinöitä n. 3 dl
  • Öljyä sipulin kuullottamiseen
  1. Pilko sipuli pieneksi ja kuulotta pannulla öljyssä pehmeäksi.
  2. Lisää kulhoon yhdessä muiden täytteeseen tulevien raaka-aineiden kanssa ja sekoita.
  3. Kaada pohjan päälle ilman pähkinöitä.
  4. Lisää pähkinät ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.