Juhlalihapiirakka, Amissa

20.11.2018

Juhlalihapiirakka, mutta jään nyt ymmärrystä vaille mitä tässä on juhlaa. Onko se kohtalaisen suuri koko vai 100 prosenttinen naudanliha, mikä on kuljetettu jostakin EU-maasta.

Kenties se juhla saattaa syntyä myös lihiksen täytteestä joka on löysä sekä mauton.

Amissan Juhlalihapiirakka on hyvä aihio valmistaa grillimättö kotona. Poista vain täyte.
Amissan Juhlalihapiirakka on hyvä aihio valmistaa grillimättö kotona. Poista vain täyte.

Amissan Juhlalihapiirakka saa tietenkin sitä juhlan tuntua mielestäni lihapiirakan ulkokuoresta.

Pisteet tulee piirakan koosta sekä jopa koostumuksesta siis kuoren osalta. Tätä olisi helppo hieman parannella kotikeittiössä.

Kuumennus höyryllä, halkaise ja ota lusikallinen löysää pois. Lisää tilalle pari-kolme kunnollista nakkia, paistettu muna ja rutosti sinappia, ketsuppia sekä raakaa sipulia.

Voin kertoa että silloin on varmasti juhlaa, tästäkin piirakasta.

Lihapiirakassa on kyllä täytettä mutta outo, löysä koostumus ja EU:n alueelta on naudanliha kuljetettu lihikseen.
Lihapiirakassa on kyllä täytettä mutta outo, löysä koostumus ja EU:n alueelta on naudanliha kuljetettu lihikseen.

Lihapiirakan kuori on onnistuneempi kuin Amissan Lörtsyn.

Miksi muuten tarvitsee käyttää palmuöljyä ja miksi ei voi käyttää kotimaista lihaa? Miksi?

Juhlalihapiirakka, Amissa ravintosisältö 100 g

  • Energia 330 Kcal
  • Rasva 19.0 g
  • Hiilihydraatit 33.0 g
  • Sokeri 2.4 g
  • Proteiini 7.2 g
  • Suola 1.0 g