Jonnet ei muista - Somereseptit

27.11.2018

Ruokamaailmassa ja somemaailmassa tapahtui paljon vuonna 2014.

Lähinnä Twitterin puolella tuli somemaailmaan lyhyitä, napakkoja, helppoja sekä jäätävän herkullisia reseptejä. Ne olivat niitä usein runsaasti jakoja saaneita twiittejä.

Tältä ne näyttivät 2014 somereseptit.
Tältä ne näyttivät 2014 somereseptit.

Kivaa pöhinää aiheuttivat twitterissä, lähinnä iltamyöhällä yleensä. Nämä reseptit jopa tyhjensi hyllyjä kaupoissa ja marketeissa. Jonnet ei muista - #muttisoosi. Muttisoosista kaikki alkoi. 

Jaa kuka, mikä, hä - Henri Alén

Henri Alén - mies jolla on jäätävän nopeat sormet sekä lahjana saanut myös luovuuden keittiöön. Hän oli chef, joka jaksoi sekä ehti jakaa somereseptejä. Se oli hienoa aikaa.

Onhan Henri Alénin elämäänkin mahtunut paljon nopeita siirtoja vuoden 2014 jälkeen.

Mies on ehtinyt hyvien kumppaneiden kanssa sekoittamaan "pakkaa" ruokamaailmassa ja ruokatrendeissä kohtalaisen paljon somereseptien jälkeen.

Ellen kauhean väärässä ole niin ainakin 3 keittokirjaa on tullut ulos viimeisen 4-vuoden aikana.

Oli Ravintola Muru ja Pastis - on muuten edelleenkin. Sitten tuli hetkeksi Hodari&Hummeri.

Etelärannasta löytyi liiketila ja Demosta pitkäaikainen kokkiystävä Tommi Tuominen lähti mukaan tiimiin. Seuraavaksi alkoi Finnjävelin tarina. Finnjävelin nousua saimme nähdä myös televisiosta. Projekti Finnjävel oli vain projekti. Finnjävel avattiin 7.4.2016 ja sulkeutui suosion huipulla 7.4.2018.

Miehet olivat päättäneet että kaksi vuotta, thats it. Näin siinä sitten oikeasti kävi.

Samanaikaisesti avattiin myös Ravintola Bystro, Finnjävelin naapuriin. Että Harasoo vaan. Bystro vaihtui Sue Ellen nimiseksi ravintolaksi samoihin aikoihin, milloin Finnjävel lopetti.

Seuraavaksi tuli täysin uutta - Ravintola Ultima. Tulevaisuuden ruokaa kun Finnjävelissä nojattiin pitkälle perinteiseen entisajan suomiruokaan ja ruokahistoriaan.

Linkit:

Henri Alén Twitter

Henri Alén Instagram

Ravintola Ultima Instagram

Ravintola Muru Ravintola Pastis Ravintola Ultima Ravintola Sue Ellen

SOMERESEPTIT

Somereseptit, melkein kaikki mitä löysin. Saattaa olla muutamia mitkä ovat menneet ohi.

On helppoja ruokareseptejä toteuttaa, edullisia valmistaa ja mielettömän yksinkertaisia.

Muttisoosi -tomaattikastike
Muttisoosi -tomaattikastike

Muttisoosi. Mielettömän hyvä tomaattikastike joka sopii vaikka mihin.

Pastaan, pizzaan, lihalle tai kalalle.

Muttisoosin nimi juontaa Mutti, Tomaattimurskasta, joka on pohjana kastikkeelle.

  • Mutti tomaattimurskaa 1 tlk
  • Sipuli 1 kpl
  • Valkosipulinkynsiä 2 kpl
  • Oliiviöljyä plus 0.5 dl
  • Sokeria 0.5 tl
  • Appelsiinikuorta 1 appelsiini, ei välttämätön, mutta suositeltava
  • Punaviiniä 0.5 dl ei välttämätön, mutta suositeltava
  • Vettä 2 dl
  1. Pilko sipulit aivan pieniksi ja kuullota niitä öljyssä. Noin 10 minuutia pienellä lämmöllä. Siitä syntyy makeus!
  2. Lisää sokeri ja puolet tomaattimurskatölkistä. Hauduta noin 10 minuuttia. Makeutuu lisää.
  3. Lisää loppu tomaattimurska ja vesi.
  4. Hauduta hetki välillä sekoittaen.
  5. Anna #soosin porista ja se punaviini nyt. Sekoita edelleen välillä. "Nyt tuodaan happamuutta."
  6. Kun kastike on riittävän sakeaa, lisää suola ja mustapippuri.
  7. Seuraavaksi saa hifistellä...Kuori veitsellä pari palaa appelsiinin kuorta kastikkeen sekaan. Appelsiininkuoret ovat makua varten.
  8. Maistele, mausta - lisää suolaa, pippuria tai molempia.
  9. Siirrä kattila sivuun ja parasta neitsyoliiviöljyä sekaan 0.5 dl. Anna kasaantua hetki, saat täyteläisyyttä.
Paahdettu leipäpasta #carpo
Paahdettu leipäpasta #carpo

Pastaruoka on parhaimmillaan silloin kun se on erittäin helppoa ja yksinkertaista valmistaa.

Pastaresepti ei tarvitse liikaa "liikkuvia osia". Leipäpasta kulki nimellä #carpo.

Paahdettu leipäpasta valmistuu nopeasti. Ranskanleipä on erittäin hyvä tähän.

  • Spagettia 400 g
  • Valkosipulia 3 kynttä
  • Punaista chiliä pala
  • Ranskanleipää paloina
  • Oliiviöljyä 0.5 dl
  • Basilikaa
  1. Murskaa valkosipuli ja hienonna chili. Laita öljyn kanssa pannulle ja kuullota.
  2. Lisää sekaan ranskanleivän kuutiot ja sekoita.
  3. Paista chiliä ja leipäkuutioita niin että leipä on hieman rapeaa.
  4. Kaada puolet talouspaperin päälle valumaan hetkeksi.
  5. Keitä pasta runsaalla suolalla maustetussa vedessä, kolmannes pakkauksen keittoajasta. 
  6. Hienonna basilika. 
  7. Valuta pasta ja lisää pannulle leivänmurujen päälle. 
  8. Lisää basilika ja mausta suolalla ja pippurilla. 
  9. Sekoita kunnolla ja annostele lautaselle. 
  10. Ripottele loput leivänmurut annoksen päälle.
  11. Raasta parmesania runsaasti pastan päälle.
Somemunakas
Somemunakas

Somemunakas. Tämä on helppo ja nopea ohje kunnollisen munakkaan valmistamiseen.

  • Kananmunia huoneenlämmöstä 4 kpl
  • Suolaa ripaus
  • (rouhittua pippuria)
  • Kermaa loraus
  • Voita paistamiseen kohtalainen nokare
  1. Riko munat ja sekoita varovasti kulhossa, keltuaiset ja valkuaiset keskenään.
  2. Lisää ripaus suolaa ja rouhaisu pippuria.
  3. Lisää kermaa alle 0.5 dl. Sekoita varovasti keskenään, vaaleankeltaiseksi kastikkeeksi.
  4. Kuumenna paistinpannu todella kuumaksi.
  5. Lisää voita pannulle - kun rasva alkaa poreilemaan kaada rikotut munat pannulle.
  6. Laske viiteenkymmeneenviiteen. Ne on hieman kuin sekunteja.
  7. Ravistele pannua levyllä koko ajan sivusuunnassa. Käytännössä pidä munamassa liikkeessä.
  8. Kaada valmis munakas lautaselle varovasti.
Risotto
Risotto

Kunnes eräänä iltana oli twitterissä risoton resepti. Ravintola Muru on tunnettu edelleen tryffelirisotosta.

Jengi tulee syömään sitä aina Jyväskylästä asti. Sen verran olen ollut paikan päällä kun eräs pariskunta sattui samaan aikaan naapuripöytään. Se mukava pariskunta oli Jyväskylästä.

Heillä oli hieno tarina. Ottavat kerran kuukaudessa pitkän viikonlopun Helsingissä ja lauantaiksi varaavat pöydän illalla Ravintola Muruun. "aika pyyteetöntä".

Huom. Pariskunta oli eläkkeellä ja osasivat nauttia elämästään. #respect

Tässä siis someresepti -risotto

  • Risottoriisiä (Carnaroli, Vialone, Arborio tai Scotti) n. 250 g
  • Liemikuutio ( kasvisliemi tai kanaliemi ) 1.5 kpl
  • Vettä n. 1 litra
  • Sipuli pieni 1 kpl
  • Valkoviiniä n. 0.5 dl
  • Parmesanjuustoa raastettua
  • Voita
  • Öljyä

    1. Lisää liemikuutiot kiehuvaan veteen ja anna sulaa sinne.

    2. Kuullota kuorittu ja pilkottu sipuli pienessä tilkassa öljyä.

    3. Lisää riisi, valkoviini ja kiehauta.

    4. Sekoita jatkuvasti varovasti ja lisää lientä.

    5. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

    6. Lisää sekaan raastettua parmesania, muutama ruokalusikallinen annosta kohden.

    7. Siirrä kattila sivuun ja lisää mahdollisimman suolatonta voita sekaan noin 1 ruokalusikallinen annosta kohden.

    8. Sekoita nostellen, ettei riisit mene rikki.

Pippuripihvi - #dijonP
Pippuripihvi - #dijonP

Kun oli risotot syöty ja muutama yö nukuttu tapahtui seuraavaa. Oli jossakin pihvi ja toisaalla kastike. Pihvi oli naudanlihaa ja kastikkeessa oli Dijonsinappia.

Tässä nyt ei ollut kuitenkaan se pihvi pääosassa vaan Dijonkastike.

Kastike mikä sopii lihalle kuin lihalle. Siinä on sairaan upea maku ja sairaan paljon pippuria.

Mikä parasta erilaisia pippureita. On mukana mustapippuria, viherpippuria sekä rosepippuria.

Vielä kun kehoitettiin käyttämään kaikki "angstit" eli nyt oli lupa hakata se paha olo pois ihan kattilalla.

Mielestäni kuitenkin miehet vetelee pannulla tai pesismailalla.

  • Naudan kunnollista sisäfilettä
  • Sinappia (Dijon) 1 rkl
  • Mustapippuria 1 rkl
  • Viherpippuria 1 rkl
  • Rosepippuria 1 rkl
  • Lihalientä 1 dl
  • Kermaa 1 dl
  • Konjakkia tai Jaloviinaa
  1. Mausta pihvit suolalla.
  2. Murskaa pippurit tai osta valmiina. Mutta H. Alenin idea että lätki kattilalla lattialla. ;)
  3. Paista väri pihveihin todella kuumalla pannulla, öljyssä ja siirrä sivuun työlaudalle.
  4. Sivele sinappia päälle. 
  5. Pippuroi.
  6. Laita lihaliemi pannulle kiehumaan ja lisää sekaan kerma ja 2 tl sinappia ja konu. Konu on sama kuin konjakki tai jaloviina.
  7. Laita pihvit pannulle pippuripuoli ylöspäin. Älä valele jotta pippuripinta pysyy rapeana.
  8. Hauduta pienellä lämmöllä, poreillen. Maista kastiketta.
  9. Lisää suolaa mikäli tuntuu että tarvitsee. 
  10. Lusikoi "jumalten soosia" pihvin ympärille ja "täggää" joku! Täggää on sama kuin merkitse somessa joku. Käytä # tai @ merkkiä.

Dijonsinappia ja broileria tai kananpoikaa. Lyhyt ainesosaluettelo mutta valmistusohjeissa oli kirjaimia hieman enemmän. Tämäkään resepti ei kuitenkaan ole lainkaan vaikea valmistaa.

Herkullinen broileriresepti alias #dijonK

Mutta ne #risuaidat, niitä löytyi.

#dijonK #käsin #makulihaan #mureuttaa #eimainos ja @Evira_uutiset.

  • Broileria tai kananpoikaa
  • Dijonsinappia (kokojyvä) 4 tl
  • Sitruunan tai limen puolikas
  • Chili puolikas
  • Valkosipulinkynsi 1 kpl
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Öljyä paistamiseen
  1. Laita dijonsinappi, pilkottu chili sekä limen- tai sitruunanmehu ja hienonnettu valkosipuli lihan joukkoon.
  2. Hiero mausteet kunnolla sekaisin käsin lihan pintaan. Ihan sama mitä Evira sanoo.
  3. Nyt tarkkana. Paista pannulla tilkassa öljyä, nahkapuoli alaspäin. Paina kevyesti kannella. Nahka rapeutuu.
  4. Käännä ja paista hetki.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla. Mielummin överit.
  6. Kypsennä 190 asteisessa uunissa n. 13 minuuttia.
  7. Mä käytin tämmöistä. Photo > Naapurin maalaiskanan paisti. Eli ilman marinadia oleva liha.
Jallutiramisu, Jaloviina tiramisu, #misu
Jallutiramisu, Jaloviina tiramisu, #misu

Kun on pippuripihvit syöty niin on silloin jälkiruoka paikallaan. Mikäli käytit Jaloviinaa pippuripihveihin niin oletettavasti sitä on jäänyt jäljelle edes yhden ruokalusikallisen verran niin on mahdollista valmistaa se. Ovela häsä eli #misu. Jallumisu.

Nyt on jopa kellonaika jäänyt omiin päivityksiin. Se oli eräänä maanantai iltana, vuonna 2014, kello 22.01

  • Kananmuna 4 kpl
  • Sokeria 0,7dl
  • Mascarponejuustoa 250g
  • Savoiardikeksiä (sormikeksiä) 12 kpl
  • Kahvia (vahvaa) 1 rkl
  • Jaloviinaa tai Marsala-viiniä 1 rkl
  • Mustikoita pakasteesta 3 dl
  1. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista kunnon vaahdoksi.
  2. Lisää mukaan mascarpone ja sekoita joukkoon. #misu
  3. Vaahdota valkuaiset (puhtaat) ja loppu sokeri kunnolla.
  4. Sekoita edelliseen seokseen nostellen lastalla tai nuolijalla. #misu
  5. Pätki sormikeksit 12 kappaletta lasiin tai annosvuokaan.
  6. Kostuta kahvilla johon sekoitettu viina. By the way, turistit käyttää amarettoa. #misu
  7. Ripottele mustikat vuokiin jos haluat niitä käyttää. Minä eli Henri Alén haluaa. Minä eli #einesbattle ei halua.
  8. Lisää päälle misuseos, ja laita jääkaappiin 2 tunniksi. #misu
  9. Nyt #misu on vetäytynyt täydelliseksi. Siivilöi pinnalle harso kaakaojauhetta ja upota lusikkasi siihen.
  10. Silmät kiinni.
  11. Nauti! #misu
Pizza Pianco
Pizza Pianco

Kun pippuripihvit Dijonsinapilla ja Jallumisu on sulanut vatsassa niin tarvitaan jotakin kevyttä. Dagen efter safkaa on pizza yleensä. Tämä valkoinen pizza on väriltään kalpea lautasella mutta niin värikäs syötynä. Pizza Bianco - olkaa hyvä.

Pohja:

  • Vettä 1.5 dl
  • Tuorehiivaa 20 g
  • Suolaa 0.5 tl
  • Oliiviöljyä 3 rkl
  • Durumvehnäjauhoja n. 3.5 dl (tavallinenkin käy)

Täyte:

  • Emmentaljuustoa 300 g
  • Mozzarella viipaloituna 1 kpl
  • Parmesanjuustoa raasteena 1 dl
  • Sardellifileitä 10 kpl
  • Tummia oliiveja

Valmista taikina.

  1. Laita kädenlämpöiseen veteen hiiva liukenemaan sekä oliiviöljy.
  2. Vaivaa jauhoja pikkuhiljaa sekaan. Ohjeen mukaan vaivataan nyt niin perkeleesti.
  3. Peitä taikina liinalla ja  kohota 0.5 tuntia lämpimässä.
  4. Vaivaa taikinaa vielä hieman.
  5. Kauli jauhojen avulla leivinpaperin päälle ohueksi lätyksi.
  6. Anna kohota vielä hetki, noin 8 min. (tarkkaa)
  7. Lisää täytteet. Emmental raastettuna pohjalle, päälle parmesan. 
  8. Vielä mozzarella ja sipuli. 
  9. Loraus oliiviöljyä pinnalle ja oliivit.
  10. Paista n. 230 asteisessa uunissa n. 13 minuuttia. Vilkaise pohjan alle onko tullut väriä. Mikäli on kauniin värinen pohja pitäisi pizzan olla kypsä.
  11. Lisää heti uunista pois ottaessa päälle sardellifileet ja/tai parmankinkkusiivut.
  12. Lisää vielä tuoretta rucolaa sekä mustapippuria.
#vladiballs, Lihapullat
#vladiballs, Lihapullat

En tiedä mitä Alenin päässä liikkui ja mitä maailmalla on tapahtunut samana aikana. Vahvasti liittyy kyllä nyt naapuriimme ja Putiniin.

Oliko Ravintola Bystro työn alla kun tämä resepti lihapullista lähti someen.

#vladiballs on lihapullat missä on mukana punajuurta, juustoa ja kaprista.

Hei, koska tuli ne pakotteet? Eli milloin Putin päätti että nyt ei enään yhtään Oltermannijuustoa rajan taakse. Tämä on muuten sen päivän lihapullaresepti. Mutta oikeasti hyvä lihapullaohje.

Olkaa hyvä, Vladi-Balls resepti. Henri Alenin lihapullaresepti.

Kun punajuuri ja jauheliha kohtasivat, niin Oltermanni sitoi lopullisesti heidän liittonsa. ;)

  • Naudanjauhelihaa 400 g
  • Sipuli 1 pieni
  • Valkosipulinkynsi 1 kpl
  • Punajuurta raasteena 2 dl
  • Oltermanjuustoa 1.5 dl raastettuna (suomiversio käy myös)
  • Kaprista 2 tl hienonnettuna
  • Kananmuna 1 kpl
  • Rosmariinia 1 tl kuivattua
  • Suolaa 1 tl
  • Mustapippuria 1 tl
  • Rypsiöljyä 1 rkl
  1. Sipuli ja valkosipulinkynsi hienonnetaan.
  2. Kuullota ne öljyssä pehmeäksi ja sekoita jauhelihaan.
  3. Lisää loput raaka-aineet ja sekoita kunnolla.
  4. Laita uuni kuumaksi, 190 asteeseen, noin.
  5. Leivo lihamassasta pullia ja paista uunissa noin 10-15 minuuttia.
  6. Kannattaa paistaa vielä pannulla varovasti väriä pintaan.
  7. Suositus olisi että tarjoilet smetanalla maustetun hapankaalin ja perunoiden kera.
#eubollat, Lihapullat
#eubollat, Lihapullat

Sitten tuli ilmeisesti joku "vastapallo" Putinille. Kuka näitä tietää. Tässä ei kuitenkaan ollut mitään mukana rajoitteita mihinkään suuntaan. Ainoastaan EU ja lihapullat oli yhteistyössä.

Silti hiukan ihmetyttää tämä karitsan jauheliha. Onhan sitä täällä saatavilla. Mikähän kultainen lanka oli karitsaan. Jos olisin oikein kotikuntauskollinen ja samalla myös osaisin olla iso somevaikuttaja niin linkittäisin Akaan kaupunkiin.

Täällä meinaa kasvaa Tolvilan lammastilalle. Siellä on puhdasta, vapaana kasvanutta lampaan- ja karitsanlihaa. On meinaan hyvää.

Onneksi kuitenkin resepti sopii hyvin myös porsaan- sekä naudanjauhelihalle.

#EUBOLLAT vaan on niin hyviä että resepti jää makumuistiin.

  • Karitsan jauhelihaa (lampaan) 400 g
  • Kananmuna 1 kpl
  • Fetajuustoa 150 g
  • Tomaattipyre 1 rkl
  • Valkosipulinkynsiä 2
  • Minttua (tuoretta)
  • Oliivinrenkaita 0.5 dl
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  1. Valmista tomaattikastike eli katso ensimmäinen someresepti #muttisoosi
  2. Murskaa feta jauhelihan sekaan.
  3. Lisää myös muut mausteet ja minttu. Nyt täytyy sekoitaa Eviran kieltoja uhmaten kädellä kaikki sekaisin. ;) 
  4. Leivo isoja pullia uunipellille.
  5. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
  6. Paista vielä kuumalla paistinpannulla väri nopeasti pulliin ja nostele muttisoosin sekaan.
  7.  Hauduta noin 5 minuuttia.
  8. Tarjoile couscousin kanssa tai annostele kasa leivän päälle, jonka kruunaat aiolilla.
#somepossu, Uunipossu
#somepossu, Uunipossu

Porsas, porsaanliha oli yksi resepti. Siitä tulikin yllättäin #somepossu. Miksi somepossu? Koska twitter vaan on sama kuin some, yksi kaikkien muiden lisäksi. Ja siitä sai helpon häsän. Tämä ei ollut huono.

Kukaan kuluttaja ei ymmärrä sanaa uuniliha. Mutta se on oikeasti porsaan edullisimpia ruumiinosia. Liharuokaa saa edullisesti, mikäli haluat syödä hyvin.

  • Porsaan uunilihaa (kassler, niska etc)
  • Suolaa 2 tl
  • Punainen chili pilkottuna 0.5 kpl
  • Inkivääriä raasteena 1 tl
  • Valkosipulinkynsi 1 kpl
  • Sipuli i kpl
  • Sukiyaki tai soijakastiketta 0.5 dl
  • Vettä 3 dl
  1. Laita liha uuniastiaan.
  2. Lisää pinnalle suola.
  3. Halkaise valkosipulinkynsi sekä pilkottu chili ja sipuli. Laita vuokaan.
  4. Lisää vesi ja soija.
  5. Laita 180 asteiseen uuniin noin 1 tunnin ajaksi.
  6. Peitä foliolla ja kyps. 150c 2 tuntia. Tweettaa, chattaa mesetä. Eli päivitä ihan pirusti somea.
  7. Ota liha uunista ja käännä. Kypsennä vielä 20-30 minuuttia. Nam.
  8. Leikkaa kuuma liha paloiksi.
  9. Laita kulhoon ja kaada vuokaan jäänyt liemi päälle. Siinä maku!
  10. Mausta suolalla.
  11. Tarjoile liha tortilla sisällä avocadososeen, salsan, salaatin kera!
  12. PURAISE KUNNOLLA!
  13. Sekoita loput mitä et jaksanut syödä, muttisoosin joukkoon!!

Possu vaatii rasvaa, se ei tarkoita että rasvaa tarvitsee syödä!  Mutta siinä on maku, ja mehevyys. Suomipossu on usein tikkukuivaa. #possu


#instaresepti Paahdettua parsakaalia ja ruusukaalia.
#instaresepti Paahdettua parsakaalia ja ruusukaalia.

Sitten kului muutama talvi ja kesä. Taisi kulua toinenkin mokoma. Eräänä päivänä vuonna 2018 loppukesästä tuli Instagram feediin #instaresepti. Mitä ihmettä?

Paahdettua parsakaalia ja ruusukaalia. Helppo sekä liian terveellinen koska kasviksia on enemmän kuin yhtään punaista lihaa. #hymiö

  • Parsakaali 1 kpl
  • Ruusukaalia 200 g
  • Balsamicoöljyä 3 rkl
  • Oliiviöljyä 0.5 dl
  • Parmesanraastetta 0.5 dl
  • Pinjansiemeniä paahdettuna 2 rkl
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  1. Paahda kasvikset uunissa.
  2. Sekoita muut raaka-aineet kuumien kasvisten joukkoon.
  3. Tadaa


Talviolympialaiset järjestettiin Sotshissa, helmikuussa 2014. Chef Alen oli niin kisafiiliksissä että nasahti kisakatsomoon juustoinen resepti. Sai kunniakseen #kisajuusto häsän.

Manchego-juustoa ja hunajaa, hipostellaan pistaasi tai pekaanipähkinöillä.

  • Manchego-juustoa 200 g
  • Hunajaa, juoksevaa 3 rkl
  • Pistaasia tai pekaanipähkinöitä murskattuna 1 dl
  • Hammastikkuja tikutukseen ( ei syötäväksi )
  1. Poista kuori juustosta ja leikkaa sormenpään kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Pyörittele juustokuutiot hunajassa ja heti perään pähkinämurskassa.
  3. Tikuta hammastikkuihin

Suositellaan nautittavaksi kuivan sherryn tai vehnäoluen kanssa.


Mozzarellaa ja pestoa. Lisäksi vielä elmukelmua joka vain on apuna valmistaessa. Mikroaaltouuni on välttämätön. Useamman kerran valmistamisen jälkeen olet jo tekijä. Mutta älä masennu ulkonäöstä koska makuu se ei vaikuta. Kannattaa kokeilla.

Tälläkin reseptillä on tarina

Mozza-rulla on alkujaan ravintola Nokasta. Eräänä päivänä Henkan lapsi halusi kokkailla. Jääkaapissa oli mozzarellaa ja pestoa. Siitä se idea sitten lähti.

  • Mozzarella-juustoa 1 iso pallo tai 2 pienempää
  • Pestoa (laadukasta) 2 rkl
  • Tuorekelmua valmistamiseen.
  1. Laita mozzarella-juusto kulhoon nesteineen.
  2. Lämmitä noin 2 minuuttia teholla 800 W tai valitse omasta mikrosta sopivin lämpö.
  3. Kypsennä minuutti kerrallaan kunnes juusto on venyvän pehmeää.
  4. Nyt, just nyt toimi nopeasti.
  5. Valuta kuuma neste pois.
  6. Kauli pehmeä mozzarellapallo levyksi tuorekelmujen välissä.
  7. Levitä pestoa kunnolla juustolevyn päälle.
  8. Rullaa kääretortun tavoin.
  9. Ota puhdas tuorekelmu ja kääri tiukkaan rullaan.
  10. Laita jääkaappiin noin 0.5 tunnin ajaksi.
  11. Ota kelmu pois ja leikkaa paloiksi.