Janssonin kiusaus, Kokkikartano

31.10.2018

Janssonin kiusaus on sieltä Ruotsista alunperin. Kuinka siellä on osattu yksinkertaistaa asioita näin hyvin. Vältä turhaan "pipertämistä" keittiössä, niin aikaa jää muuhunkin elämään.

Vielä perinneruokaa jota me nautimme arkiseen kiireen keskellä. Helppoa ruokaa ja niin maistuvaa.

Kokkikartano, Janssonin kiusaus. Toisaalta on paha vastata tähän kotikeittiössä.
Kokkikartano, Janssonin kiusaus. Toisaalta on paha vastata tähän kotikeittiössä.

Kun kuitenkin puhumme eines- ja valmisruokatuotteista, tähän on paha vastata. Ainoastaan maissitärkkelys mietityttää.

Kokkikartanon sivuilla on hienosti myös esillä resepti, kuinka voit valmistaa vastaavan Janssonin kiusauksen kotona.

Jos haluat yhtä hyvää ja vielä helpommalla niin katso resepti alta.

Snellmanin, Kokkikartanolla on oikeasti yritystä.

Mikäli haluta päivittää kokemuksia, niin kannattaa kurkata täältä. Jumankekka, se oli Norjalaista silliä, pistävässä suolaliemessä.

Kokkikartano Janssoninkiusaus ravintosisältö 100 g

  • Energia 142 Kcal
  • Rasva 7.2 g
  • Hiilihydraatti 15.0 g
  • Sokeri 2.7 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Suolaa 0.7 g

Aina on kuitenkin vaihtoehto - valmista itse.

Resepti Janssonin kiusaus

  • Peruna-sipulisekoitus 1 kg
  • Anjovisfileitä 2 prk
  • Kermaa 4 dl
  1. Voitele uunivuoka ja kaada puolet peruna-sipulista vuokaan.
  2. Nosta anjovisfileet tasaisesti peruna-sipulin pinnalle ja kaada loput peruna-sipulit päälle.
  3. Kaada kerma ja anjovisliemi.
  4. Paista 200 asteessa noin 1 tunti.
Janssonin kiusaus on helppo valmistaa myös itse.
Janssonin kiusaus on helppo valmistaa myös itse.