Itämaiset herkulliset lihapyörykät grillissä

10.05.2019

Kun lihapyöryköiden maku, koostumus ja rakenne ratkaisevat niin kannattaa kokeilla pienesti savustettuja, itämaiseen tyyliin maustettuja lihapullia.

Onnistuu grillissä mahdottaman hyvin. Uunissa tietenkin myös. Näitä lihapyöryköitä on helppo valmistaa ja syödä.

Herkulliset lihapullat

  • Naudan- tai karitsanjauhelihaa n. 700 g
  • Tuoretta korianteria 1 puntti
  • Tuoretta persiljaa 1 puntti
  • Pinjansiemeniä n. 100 g
  • Chilijauhetta 1 tl
  • Juustokuminaa (jeeraa) 1 tl
  • Paprikajauhetta 1 tl
  • Mustapippuria 1 tl
  • Suolaa 1 tl
  1. Nosta jauheliha kulhoon ja huoneenlämpöön ajoissa.
  2. Silppua korianteri ja persilja pieneksi silpuksi.
  3. Lisää kaikki mausteet kunnolla sekoittaen jauhelihamassaan.
  4. Pinjansiemenet sekaan myös.
  5. Vaivaa taikina todella hyvin sekaisin.
  6. Vinkki! Kokeile vatkaimella - näin karkea jauheliha menee rikki, maku ja koostumus paranee.
  7. Leivo käsin reiluja tasakokoisia pyöryköitä. (kastele kädet kylmällä vedellä niin taikinamassa on helpompi käsitellä).
  8. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 - 30 minuuttia.

Grillaa ja savusta. Grillissä ensin väri pintaan ja sivutulelle noin 5 minuuttia. Laita samalla folion päälle hieman kostutettuja leppälastuja, pidä kansi kiinni sen ajan kun lihapyörykät ovat sivutulella. Lihapyörykätkin on hyvä laittaa folioritilän - tai folion pälle että irronnut lihaneste ei sytytä hiiliä palamaan.