Intialainen voikana - indian butterchicken

17.03.2019

Onko sellaista ihmistä olemassa kuka ei pidä hieman mausteisesta ruoasta. Intialainen voikana on sellainen että siitä vaan varmasti pitää kaikki. Hieman on napakka, mutta ei liian tulinen. Tarjoillaan naanleivän, riisin sekä salaatin kanssa. Kaikki yhdessä on ihan kelpo yhdistelmä.


  • Broilerin lihaa (filettä) 400 g
  • Voita 1 rkl broilerinlihan paistamiseen
  • Valkosipulinkynsiä 3 kpl
  • Inkivääriä n. 3 cm pala
  • Voita 2 rkl kastikkeeseen
  • Punainen chili 0.5 kpl
  • Mutti tomaattimurskaa 1 tlk
  • Juustokuminaa eli jeeraa 1 tl
  • Garam masala mausteseosta 1 tl
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • Kermaa 2 dl
  1. Paista huoneenlämpöinen broilerinliha kuumalla pannulla, voin kanssa väri pintaan ja pilko reiluiksi paloiksi.
  2. Kuori ja pilko valkosipuli sekä tuore inkivääri.
  3. Puhdista chili ja pilko pieneksi.
  4. Kuullota kaikki hetken ajan runsaassa voissa.
  5. Lisää tomaattimurska sekaan.
  6. Lisää myös mausteet.
  7. Keitä pienellä lämmöllä noin 15 minuuttia, välillä sekoitellen.
  8. Lisää pilkotut broilerinlihat sekä kerma ja kiehauta.
  9. Tarjoile riisin, salaatin ja sekä naanleipien kanssa.