Ihanaa lohta uunissa - Ihan paras uunilohi

27.04.2019

Lohifileeseen kylmäsavulohta ja tuorejuustoa. Järkyttävän hyvä uunilohi on helppo, terveellinen kalaruoka. Ei lisättyä suolaa, tarkennetaan lohiaterian valmistamisen aikana.

Suositusten mukaan kalaa tarvitsee syödä kolme kertaa viikossa mutta missä muodossa? Rutosti kermaa ja voita niin voidaan elää ravintosuositusten mukaan. #hymiö

Uunilohiresepti missä oikeasti on makua ja valmistamisen helppous.
Uunilohiresepti missä oikeasti on makua ja valmistamisen helppous.

Lohiruoka valmistuu noin 30 minuutissa. Tarvitset lohifilettä ja kylmäsavulohta siivuina. Päälle voidellaan Valion Viola Kylmäsavulohi tuorejuustolla. Maustetaan pippurilla ja uuniin. Koristele lopuksi hienoksi silputulla tillillä.

Nautitaan sitruunaisten lohkoperunoiden tai kermaan valmistetun perunamuusin kanssa.

Mielettömän hyvä uunilohi

  • Lohifile n. 600 g
  • Kala Lappi Kylmäsavulohta 100 g
  • Valio Viola Kylmäsavulohi-tuorejuustoa
  • Mustapippuria
  • Tilliä
  1. Poista lohifileestä ruodot.
  2. Tee veitsellä viiltoja lohifileen "lihapuolelle" noin 2-3 sentin välein, kalan nahkaan asti.
  3. Täytä viillot kylmäsavulohi siivuilla.
  4. Voitele tuorejuustolla kala kauttaaltaan.
  5. Rouhi mustapippuria pinnalle.
  6. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  7. Silppua päälle tuoretta tilliä.