Ihan vaan yksi parhaista kastikkeista - Salsa Verde

11.05.2019

Salsa Verde on helppo kylmä kastike mikä sopii käytännössä ihan mihin tahansa. Salsa Verde kastike on täynnä makua ja kauniin vihreä kastike valmistuu todella nopeasti.

Kokeile grilliruokien kanssa. Oli valmistumassa broileria, porsasta, nautaa tai kalaa. Salsa verde käy hienosti myös äyriäisten kanssa. Ei saa unohtaa myös makkaraa ja kasviksia. Kokeile tuoreen patongin tai maalaisleipä tyylisen leivän kanssa.

Salsa Verde saa makunsa tuoreen basilikan, mintun ja lehtipersiljan sekoituksesta. Lisäksi on valkosipulia, kaprista, oliiviöljyä ja sokeria.....

Helppo ja nopea Salsa Verde kastike

  • Valkosipulinkynsiä 2 kpl
  • Tuoretta lehtipersiljaa 1 dl
  • Tuoretta basilikaa 1dl
  • Tuoretta minttua 1dl
  • Anjovisfileitä 4 kpl
  • Kaprista pieni purkki n. 1 dl ( 57/35 g)
  • Sokeria 3 rkl
  • Sitruunamehua 2 rkl
  • Oliiviöljyä n. 1 dl 
  • Mustapippuria
  1. Varaa "blenderi" tai tehokas kunnollinen sauvasekoitin.
  2. Irroita basilikasta, mintusta ja lehtipersiljasta lehdet ja laita n. 1 dl.
  3. Kuori valkosipulit sekaan.
  4. Lisää anjovisfileet, sokeri, sitruunanmehu.
  5. Rouhaise mustapippuria ja lisää 1 dl kunnollista oliiviöljyä sekaan.
  6. Aja kaikki tasaiseksi juoksevaksi kastikkeeksi. 
  7. Laita jääkaappiin noin 0.5 tunnin ajaksi.