Hyvät ja helpot valkosipuliperunat

15.01.2019

Valkosipuliperunat on erittäin hyvä lisäke- tai lisukeruoka esimerkiksi lihalle. Muuten, valkosipuliperunoita saa myös valmisruokana mutta ne vaativat lisää valkosipulia.

Kermaiset valkosipuliperunat on herkullinen lisäkeruoka vaikka lihan kanssa.
Kermaiset valkosipuliperunat on herkullinen lisäkeruoka vaikka lihan kanssa.

Kun on valkosipuliperunat kyseessä niin pitäähän sen valkosipulin myös maistua siellä.

Tässä on hyvä ja helppo resepti kermaisten valkosipuliperunoiden valmistamiseen.

Valkosipuliperunoiden valmistaminen on todella helppoa sekä käytännössä nopeaa. Aikaa kuluu vain valkosipuleiden kuorimiseen ja hienoksi pilkkomiseen. Passiivinen aika uunissa on noin 45 - 55 minuuttia.

Muutama hyvä vinkki valmistamiseen

  • Kannattaa käyttää kaupan pakastealtaasta peruna-sipulisekoitusta. (ei kulu perunoiden pikkomiseen aikaa
  • Käytä kulhoa että saat kaikki kunnolla sekaisin

Näihin valkosipuliperunoihin tulee himo. Nämä loppuvat liian nopeasti.

Valkosipulin maku on tasaisesti koko annoksessa eikä tule liikaa "sattumia".

Valkosipuliperunat

  • Sipuli 1 kpl
  • Valkosipulinkynsiä 7 - 8 kpl
  • Kermaa 6 dl
  • Peruna-sipulisekoitus pakaste 1 kg
  • Suolaa 1  tl
  • Mustapippuria 1 tl
  1. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet todella pieneksi.
  2. Kaada kulhoon jäiset peruna-sipulisekoitus.
  3. Lisää pilkottu sipuli ja valkosipulit sekaan.
  4. Mausta suolalla ja mustapippuria.
  5. Kaada joukkoon myös 4 desilitraa kermaa.
  6. Sekoita kunnolla kaikki keskenään, nostellen todella hyvin.
  7. Voitele uunivuoka ja kaada vuokaan kaikki.
  8. Lisää vielä 2 dl kermaa päälle.
  9. Paista 175 asteessa noin 45- 55 minuuttia.