Helppo kurkku-savulohipasta

24.07.2019

Raikas pastaruoka syntyy savulohesta sekä tuoreesta kotimaisesta kurkusta. Helppo, nopea pasta yllättää raikkaudellaan kaikki. Tuorekurkku sopii mainiosti savulohen kanssa.

Kurkulle kaveriksi basilikaa, limenmehua, valkosipulia ja kaprista. Keität pastan melkein kypsäksi ja sekoitat lämpimänä, raikkaaseen kylmään kurkkuraasteeseen.

On muuten yllättävän herkullinen, helppo pastaruoka. Ihan kuin ulkomailla, näillä helteillä.

Savulohta ja kurkkua - helppo pastaruoka yksinkertaisuudessaan

  • Kurkku 1 kpl
  • Valkosipulinkynsiä 2-3 kpl
  • Kaprista 1 rkl
  • Limenmehua 2 rkl
  • Basilikaa n. 1 dl silputtuna
  • Oliiviöljyä 2-3 rkl
  • Sokeria 1 tl
  • Suolaa
  • Parmesania raasteena tai jauheena
  • Savulohta 400-500 g
  • Pastaa 500 gRaasta kurkku kulhoon
  1. Raasta kurkku.
  2. Pilko valkosipulinkynnet, basilika ja kaprikset aivan pieneksi ja lisää raastetun kurkun sekaan.
  3. Purista limenmehu joukkoon.
  4. Lisää öljy, sokeri ja suola. 
  5. Sekoita kaikki kunnolla ja laita hetkeksi jääkaappiin. 
  6. Keitä pasta al dente, suolalla maustetussa vedessä. 
  7. Pilko savulohi valmiiksi. 
  8. Kaada pastan keitinvesi pois. 
  9. Kaada myös hieman kurkkuseoksesta ylimääräistä nestettä pois. 
  10. Lisää pasta lämpimänä kurkkuseoksen joukkon ja nostele kunnolla sekaisin. 
  11. Annostele savulohi pastan päälle ja ripottele hieman parmesanjuustoa raastettuna tai jauhettuna.
  12. Koristele esimerkiksi basilikan lehdillä.