Haudutettua porsasta ja tervaa

20.01.2019

Porsaanliha on huikeaa ravintoa. Puhdas kotimainen porsaanliha maistuu kaikille varmasti, kun sen oikein onnistuu valmistamaan. Terva on myös yhtä huikeaa. Kaksi yhdessä ihan huippua. Porsasta ja tervaa lisäksi kauniit duchesse-perunat. Tuo kauniit oli vitsi.

Eikö olekin kaunis ruokakuva. Haudutettua porsasta, tervakastiketta ja duchesse-perunat.
Eikö olekin kaunis ruokakuva. Haudutettua porsasta, tervakastiketta ja duchesse-perunat.

En voi olla mainitsematta tässä Mallaspossua koska lihassa on makua ja koostumusta riittävästi. Lisäksi se makurasva- rasvatakki koska siellä se maku on. Mallaspossun porsaat muuten syö oluen mäskiä mikä tulee Saimaa Brewing Co:n olut prosessista ylijäämänä.

Valmistin porsaanlihasta hauduttamalla padassa porsaan kyljyslihaa. Käytännössä siivosin ja pilkoin lihat kyljyksestä, irrotin luun ja säästin makurasvaa. Lopuista saan vielä kunnollista läskisoosia myöhemmin. Mutta mikä tahansa porsaanliha käy. Kassler on aivan loistava.

Voit samalla liemellä hauduttaa tietenkin myös kokonaiset kyljykset. Perunamuusin kanssa on helppo ja herkullinen liharuoka siinä.

Pataan valkosipulia kohtalaisen paljon sekä sipulia. Kermaa ja lisä kermaa. Pippurituorejuustoa ja myllystä suolaa ja lisää mustapippuria.

Kermassa haudutettua porsasta

  • Porsaan kyljystä tai kasslerlihaa
  • Valkosipulinkynsiä n. 5 - 7 kpl
  • Sipuli 1 kpl
  • Kermaa 2 dl
  • Pippurikermaa 1 tetra
  • Pippurituorejuustoa 1 pkt
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Voita
  1. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Leikkaa porsaanliha kohtalaisen suuriksi paloiksi.
  3. Kuullota pannulla voin kanssa pilkottu sipuli ja valkosipulinkynnet.
  4. Laita pieni lämpö liedelle ja kaada pataan.
  5. Lisää tuorejuusto pataan.
  6. Ruskista lihat kunnolla ja nosta nekin myös pataan.
  7. Lisää kermat, mausta suolalla ja mustapippurilla.
  8. Hauduta pienellä lämmöllä muutama tunti.
  9. Maistele ja mausta tarvittaessa.

Tervaa, tervaa eli tervakastike / tervasiirappi

  • Leijona tervalakritsipastilleja
  • Vettä 1 dl
  • Sokeria 1 tl
  1. Laita kaikki kattilaan ja kiehauta.
  2. Anna tervapastillien sulaa ja keitä liuos kasaan.
  3. Kun liuos on hieman siirappimainen, laita jäähtymään hetkeksi.
  4. Ripottele lihan päälle tai koristele lautanen pullasudin avulla.