Härkis tacot

30.12.2018

Härkäpavuista valmistettu lihankorvike Härkis on yllättävän hyvää kasvisruokaa, lihanystäville.

Härkis kuulostaa pelottavalta mutta kannattaa kokeilla. Olin rohkea ja valmistin tacot Härkiksestä. Yllättävän hyvä ja ruokaisa annos tuli helposti.

Härkistä eli härkäpapua, kikherneitä, tomaattikastiketta ja tacokulhoja. Täyteläinen tacoannos.
Härkistä eli härkäpapua, kikherneitä, tomaattikastiketta ja tacokulhoja. Täyteläinen tacoannos.

Lisäsin vielä kikherneitä sekaan joten proteiini- ja kuitupitoisuus oli taattu. Härkis melkein käyttäytyy samoin pannulla kuin kypsä jauheliha, joten sen kypsentämiseen ei tarvitse varata aikaa.

Muuten - Härkistä pystyy syömään jopa sellaisenaankin. Ihan vain välihuomiona mainitsin.

Härkis - Kikherne tacot tomaattikastikkeessa

  • Mutti tomaattimurskaa 1 tlk
  • Vettä 1 - 2 dl
  • Härkis 1 rasia
  • Sipuli 1 kpl pieni
  • Kikherne 1 tlk
  • Tacomaustepussi
  • Öljyä sipulin kuulottamiseen
  • Taco maissivuokia tai tortilloja
  1. Kuulota pilkotut sipulit öljyssä.
  2. Lisää Mutti tölkki sekaan.
  3. Lisää myös vesi.
  4. Kaada kikherneistä neste pois ja lisää Mutin sekaan.
  5. Lisää Härkis ja tacomausteet.
  6. Kiehauta.
  7. Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa.
  8. Annostele maissivuokiin tai tortillojen väliin.
  9. Helppoa, eikö.