Härkis original - kypsä härkäpapuvalmiste

03.01.2019

Härkis, tähän on tultu. Kasvisvalmiste härkäpavuista jonka tarkoitus on korvata liha.

Siis mitä ihmettä täällä ruokamaailmassa ja ruokatrendeissä tapahtuu. Härkis oli ensimmäisiä lihankorvikkeita jonka tarkoitus oli korvata lihan proteiini, kasviproteiinilla.

Härkis original on kypsä härkäpapuvalmiste joka yllättäin on aivan syötävää kasvisproteiinia.
Härkis original on kypsä härkäpapuvalmiste joka yllättäin on aivan syötävää kasvisproteiinia.

Maapallo jatkaa pyörimistään ja lihakorvikkeita syntyy jatkuvasti lisää. Härkis on saanut muutaman kilpailijan samaan ruokagenreen. Härkis näki päivänvalon vuonna 2016.

Ei meidän tontille tuollaisia "feikki" lihavalmisteita.

Härkis on myös esimerkki myös onnistuneesta some- ja sissimarkkinoinista. Härkis lähti todella isosti liikkeelle ja eniten se osui vannoutuneisiin lihansyöjiin. Härkistä löytyi pian eli vuonna 2017, useimpien ruokakauppojen lisäksi kasvisvaihtoehtoina myös ravintoloiden listoilta.

Mitä on Härkis, härkaäpapuvalmiste

Härkis on siis runsaasti proteiinia ja kuituja sisältävä kasviperäinen, gluteeniton ja soijaton kasvisvalmiste. Härkis original on valmiiksi kypsennetty suomalaisesta härkäpavusta valmistettu lihalle vaihtoehto.

Härkis originalin koostumus on saatu ihan mielyttäväksi syödä ja pureskella. Koska Härkis original on valmiiksi esikypsennetty niin sen valmistaminen on helppoa.

Lisää vasta aterian loppuvaiheessa Härkis aterian sekaan, mutta kuitenkin niin että se ehtii maustua ja kuumentua.

Mielipiteeni on että Härkis on onnistunut kasvisproteiinivalmiste. Sopii koostumukseltaan ehdottomasti jauhelihan korvikkeeksi.

Toisaalta se on myös kivaa "naposteltavaa" ihan sellaisenaan. Outoa, eikö vain.

Tein Härkiksestä ihan piruuttani, testimielessä tacoja. Lisäsin myös kikherneitä varmistaakseni sen proteiinin saannin. Sain todella proteiineja, kasviksesta ja sairaan hyvät tacot.

Härkis original - kypsä härkäpapuvalmiste ravintosisältö 100 g

  • Energia 216 Kcal
  • Rasva 9.0 g
  • Hiilihydraatit 13.0 g
  • Sokeri 2.0 g
  • Ravintokuitu 7 g
  • Proteiini 17.0 g
  • Suola 1.5 g