Fenkoliperunat grilliruokien kumppani

19.05.2019

Fenkoliperunat on hieno kumppani grilliruokien kanssa. Kannattaa kokeilla, mitä kala tykkäisi fenkoliperunoista. Kalalle on ihan mahtava lisäke myös. Mutta mausteisen grillimakkaran kanssa - ai että.

Fenkolin maku on aromaattinen, makeahko ja mausteinen sekä hieman lakritsainen.

Fenkoliperunat onnistuu pannun avulla myös grillissä. Kuvassa mukana mahtava Kaartilan Mallaspossun uutuus - spanish chorizo raakamakkara.
Fenkoliperunat onnistuu pannun avulla myös grillissä. Kuvassa mukana mahtava Kaartilan Mallaspossun uutuus - spanish chorizo raakamakkara.

Fenkoliperunat tarvitsevat myös hieman sitruunankuorta ja -mehua sekä tietysti voita. Sitruuna tuo hieman happamuutta fenkolin makeahkoon aromiin.

Kesällä ei tarvitse säästellä voita koska ihminen tarvitsee rasvaa myös aurinkoa vastaan. Miksi muuten on olemassa aurinkorasvat???

Fenkoliperunat - grilliruokien  lisäke

  • Perunoita n. 800 g
  • Fenkoli 1 kpl pieni
  • Sitruuna 1 kpl
  • Voita n. 3 - 4 rkl
  • Vettä 2 rkl
  • Suolaa ripaus
  1. Pilko perunat pieniksi tasakokoisiksi lohkoiksi.
  2. Keitä suolalla maustetussa vedessä n. 8 minuuttia.
  3. Pilko fenkoli.
  4. Raasta sitruunakuori.
  5. Laita voita pannulle ja lisää fenkoli sekaan.
  6. Lisää myös hieman perunoiden keitinvettä.
  7. Purista sitruunan kuorta raastettuna 2 tl ja sitruunanmehua muutama ruokalusikallinen.
  8. Mausta suolalla.
  9. Pyörittele perunoita kunnolla fenkoli-voi kastikkeessa.
  10. Koristele tuoreella korianterilla.