Döner Pita Kebab, Pita Factory Oy

03.11.2018

Ei tarvitse mennä kebabkioskille kun voit käydä marketin eineshyllyllä. Onhan näitä erilaisia kebabruokia ajan saatossa syöty rutosti. Ei siis jaksa alkaa miettimään kuinka paljon rahaa on hukattu näihin mättöihin.

Döner Pita Kebab, Pita Factory Oy. 100 % suomalaista lihaa, leipää ja työtä.
Döner Pita Kebab, Pita Factory Oy. 100 % suomalaista lihaa, leipää ja työtä.

Muistan kuitenkin ensikosketuksen kebab ruokaan - Tampereella Abu Fuad ja vuosi 1982. Se oli muuten ensimmäinen kebab-ravintola suomessa.

Miettikää. Sen jälkeen ei ole tullut kauheasti vastaavia eteen. Sain onneksi vielä viimevuonna mahdollisuuden syödä kyseisen kebab-yrittäjän ruokaa. Nyt oli hänen aika lopettaa.

Joitakin helmiä on tämäkin sika kuitenkin matkan varrella löytänyt. Pääsääntöisesti ne kuitenkin menevät saman kaavan ja lihan mukaan. Tasalaatuista huttua.

Eihän se kauhean kaunis ole pelkällä tomaattissoosilla mutta ihan kelpo aihio kebab-ateriaksi.
Eihän se kauhean kaunis ole pelkällä tomaattissoosilla mutta ihan kelpo aihio kebab-ateriaksi.

Entäs eineshyllyn Döner Pita Kebab

Leipä on sama kuin useimmissa pizzakebab- ravintoloissa. Harvemmissa paikoissa sitä itse valmistetaan. Liha oli tasaisesti leikattu suikaleiksi. Tomaattikastike oli sopivan tulista, mutta ei liikaa lainkaan.

Äideille tai muille vastaaville tahoille, pikaruokakin voi olla hyvää ja terveellistä.

Kyllä luit oikein. Voi se olla jos lisäät salaattia riittävästi ja juot maitoa tai vihersmoothien kaveriksi. Tuo lainaus oli suoraan paketista.

Toinen mielenkiintoinen huomio oli avainlippu sekä lupaus kaupanpäällisestä. Sisältää kebab-maustepussin ja tarjoilulautasen. Oli ne siellä. Pahvinen kertakäyttölautanen.

Lämmitysohjeet mikrossa n. 1 minuutti ja uunissa 200 asteessa 5 minuuttia.

Kotimaista lihaa ja suomessa valmistettu pitaleipä, niistä pointsit. Tämän pitakebabin katson olevan ihan kelpo einesruoka. Salaatilla täyttäen saat aivan hyvän.

Döner Pita Kebab, Pita Factory Oy ravintosisältö 100 g

  • Energia 200 Kcal
  • Hiilihydraatti 23 g
  • Sokeria 1.0 g
  • Rasva 7.6 g
  • Proteiini 10 g
  • Suola 0.9 %
  • Ravintokuitu 1.9 g