Crème Ninon samppanjahernekeitto

02.02.2019

Crème Ninon on alkujaan ranskasta. Hernesosekeitto eli hernekeitto kermavaahdolla ja kuplivalla. Mistäpä muualtakaan kun annokseen lorautetaan samppanjaa. Kuohuviini sopii vallan mainiosti, pääasia että on kuplia sekä hieman "ökyä".

Huikean hyvän makuinen ruoka, keittoruoka.

Torstainen hernekeittopäivä saa vaihtelua tämän Crème Ninon samppanjahernekeiton kanssa.

Olen kerran tavannut ihmisen, joka väänsi naaman mutruun kerrottuani että dinnerille on hernekeittoa. Oli kiva nähdä kuinka kasvojen lihakset toimivat myös toisinpäin. Crème Ninon saattaa olla syypää sun hymyyn.

Samppanjahernekeitto - Crème Ninon

  • Pakasteherneitä 600 g
  • Salottisipulia 2 kpl
  • Peruna 1 kpl
  • Valkosipulia 3 kynttä
  • Voita 1 rkl
  • Kanalientä tai kasvislientä 7 dl
  • Provencen yrttiseosta 2 rkl
  • Kuohukermaa
  • Sampanjaa tai kuohuviiniä
  1. Valmista ensin liemi.
  2. Kuori perunat, sipulit ja pilko. 
  3. Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet voin kanssa hetki ja lisää perunalohkot.
  4. Kypsennä hetki samalla sekoittaen. 
  5. Lisää herneet, mausteet ja liemi. 
  6. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. 
  7. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderillä. 
  8. Kaada siivilän läpi ja painele neste irti. 
  9. VINKKI! Saat hieman paksumpaa jos lisäät siivilästä noin puolet takaisin keittoon. 
  10. Aja uudestaan blenderillä tasaiseksi liemeksi. 
  11. Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi.
  12. Annostele keitto lautaselle, lisää nokare kermaa keskelle ja kaada pieni loraus samppanjaa tai kuohuviiniä päälle.
  13. Sekoita lautasella.