Chimichurri - löysä, mausteinen, öljypohjainen yrttikastike

13.05.2019

Chimichurri - kylmä kastike tai marinadi. Huippu kastike grillattujen sekä muutenkin liharuokien maustamiseksi tai soosiksi.

Chimichurri alunperin löysä, mausteinen, öljypohjainen yrttikastike. Chimichurri on alkuperäisin Argentiinasta tai Uruguaysta oppikirjojen mukaan.

Aivan alkuperäiseen reseptiin käytetään punaviinietikkaa. Muuten alkaa olemaan vastaavat raaka-aineet sekä yrtit kuin chimichurri reseptissä alla.

Laitoin tuoretta minttua sekaan. Raikasti hienoa kastiketta.

Mikäli siis haluat valmistaa alkuperäisen chimichurrin niin vaihda valkoviinietikka punaviinietikkaan. Myös minttu pitää jättää pois. Jos pidät hieman tulisemmasta kastikkeesta, lisää hieman chiliä.

Kannattaa käyttää jälleen "blenderiä" tai muuta kodinkonetta joka valmistaa kunnolla hienonnettua kastiketta.

Chimichurri - melkein alkuperäinen yrttikastike

  • Valkoviinietikkaa 0.5 dl
  • Oliiviöljyä 1 dl
  • Sokeria 2 tl
  • Suolaa 1 tl
  • Kokonainen valkosipuli 1 kpl tai 3 kpl valkosipulinkynttä
  • Punainen chili 1 kpl
  • Tuoretta korianteria 1 dl hienonnettuna
  • Tuoretta lehtipersiljaa 0.5 dl hienonnettuna
  • Tuoretta minttua 1 dl hienonnettuna
  • Tuoretta oreganoa 2 rkl hienonnettuna
  1. Pilko yrttejä ja mittaa määrä.
  2. Kaada valkoviinietikka sekä oliiviöljy kulhoon tai blenderiin, tehosekoittimeen.
  3. Lisää mausteet, yrtit, lohkottu valkosipuli ja chili sekaan.
  4. Tarkista vielä että kaikki raaka-aineet on käytetty.
  5. Surauta eli sekoita kunnolla kastikkeeksi.
  6. Laita jääkaappiin noin 1 tunnin ajaksi.
  7. Käytä marinadina, kastikkeena, mausteena.
  8. Liha kuin liha jälleen mihin tämä helppo, mausteinen, öljyinen yrttikastike sopii.