Chili con carne - srirachalla makua

11.01.2019

Chili con carne on Väli-Amerikan alueelta peräisin oleva mausteinen jauheliharuoka. Chili con carne taipuu myös hienosti aivan vegeruokana kun korvaa jauhelihan kasviksilla.

Maku ei muutu vaan annos kevenee. Onhan näitä Härkiksiä ja Nyhtökauroja sekä vastaavia saatavilla. Myös ihan oikeita vihanneksia kannattaa kokeilla.

Srirachalla maustettu chili con carne on ruokaisa ateria joka lämmittää kivasti.
Srirachalla maustettu chili con carne on ruokaisa ateria joka lämmittää kivasti.

Chili con carnen kannattaa antaa maustua hieman haudutellen siis hetken. Mutta mielestäni tämä annos pääsi vasta oikeuksiinsa seuraavana päivänä.

Chili con carne nautitaan joko sellaisenaan ranskankerma nokareen kanssa tai valmistetaan esimerkiksi riisä lisäkkeeksi.

Huikea, helppo ja niin lämmittävä ruoka. Vinkkinä että Sriracha-kastiketta kannattaa kokeilla maustamiseen. Se on helppo annostella teelusikallinen kerrallaan, sopivan tuliseksi.

Chili con carne Srirachalla

  • Jauhelihaa 400 g
  • Sipuli 1 kpl
  • Valkosipulinkynsiä 3 kpl
  • Kesäkurpitsa 1 pieni
  • Suippopaprika tai tavallinen 1 kpl
  • Valkoisia papuja tomaattikastikeessa 1 tlk
  • Mutti tomaattimurskaa tai vastaavaa 1 tlk
  • Sriracha-kastiketta maun mukaan n. 4 tl on hyvä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Voita
  • Créme fraîchea 1 prk (ranskankermaa)
  1. Poista siemenet paprikasta.
  2. Pilko sipuli, paprika, kesäkurpitsa ja valkosipuli.
  3. Paista jauheliha voin kanssa pannulla.
  4. Kuullota vihannekset.
  5. Lisää sekaan jauheliha.
  6. Kaada tölkki papuja sekä tomaattimurska sekaan.
  7. Kuumenna ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä lisää srirachaa vähän kerralla joukkoon, kunnolla sekoittaen.
  8. Maistele ja mausta lisää.
  9. Hauduta chili con carnea hetki.
  10. Annostele lautaselle ja lisää Créme fraîchea nokare päälle.