Chili con carne - helposti herkullista ruokaa

07.01.2019

Uskoisitteko että chili con carne on alkujaan Texasista. En itsekään olisi uskonut ellen olisi pyytänyt apuun Mr. Googlea.

Kaikesta huolimatta chili con carne on mielettömän helppoa ruokaa valmistaa ja lisäksi vielä niin lämmittävän hyvää. Johtuu siis chilistä, tässä tapauksessa sriracha kastikkeesta.

Chili con carne on myös siitä mukava ruoka että voit onnistua myös ihan vegeversion kanssa. Lisäät vain kasviksia ja esimerkiksi papujen määrää. Lisäsin tähän jauhelihan lisäksi paketillisen pekonia että saisin hyviä rasvoja annokseen.

Tästä oikeesti tuli niin hyvä ateria että on pakko jakaa se tänne.

Chili con carnesta on myös einesruoka, valmisruoka versio olemassa, saan myös hieman vertailukohtaa #einesbattle tyyliin.

Chili con carne with bacon

  • Kesäkurpitsa 1 pieni
  • Suippopaprika 1 kpl
  • Sipuli 1 kpl
  • Valkosipuli 3 kynttä
  • Jauhelihaa 400 g
  • Pekonia 1 pkt
  • Tomaattimurskaa 1 tlk ( Mutti )
  • Valkoisia papuja tomaattikastikkeessa 1 tlk
  • Srirachaa n. 4 - 5 tl
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Öljyä
  • Crème fraîche 1 prk
  1. Pilko kesäkurpitsa, suippopaprika, sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuullota niitä hetki öljyssä pannulla ja siirrä sivuun.
  3. Pilko pekonit ohuiksi siivuiksi.
  4. Paista ensin pekonia hetki, lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
  5. Lisää kasvikset sekaan.
  6. Lisää myös pavut sekä tomaattimurska.
  7. Kiehauta ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä srirachalla.
  8. Huom. Srirachaa kannatta lisätä vähän kerrallaan, välillä kunnolla sekoittaen ja maistellen, kunnes löytyy oikea maku.
  9. Annostele lautaselle ja lisää nokare Crème fraîchea päälle.