Chicken nuggets - kananugetit

13.03.2019

Kananugetit eivät ole mitään rasvassa tai öljyssä uitettuja, mauttomia leivitettyjä kananpaloja. Chicken nugetit voi valmistaa ilman turhaa rasvaa.

Itse valmistetut kananugetit maistuu varmasti ja tiedät mitä syöt.
Itse valmistetut kananugetit maistuu varmasti ja tiedät mitä syöt.

Itse kun tekee niin varmasti saa hyvää ja laadukasta sormiruokaa. Muistat vain käyttää kunnolista broilerinlihaa. Rintafilettä tai broilerinleikettä. Vielä riittävän suureksi leikattuna.

Kananugetit

  • Broilerin rintafilettä tai -leikettä 500 g
  • Maustamatonta jugurttia 3 dl
  • Tortillalastuja 200 g
  • Valkopippuria 1 tl
  • Paprikajauhetta 1 tl
  • Chilijauhetta 1 tl
  • Suolaa 0.5 tl
  1. Nuiji tarvittaessa lihaa hieman ohuemmaksi.
  2. Leikkaa liha noin tulitikkurasian kokoisiksi paloiksi.
  3. Laita lautaselle mausteet ja sekoita kunnolla. 
  4. Murskaa tortillalastut todella pieneksi mausteiden sekaan. 
  5. Kaada jugurtti kulhoon ja kastele lihat kunnolla jugurtissa. 
  6. Leivitä seuraavaksi mausteiden ja tortillalastujen kanssa.
  7. Nosta varovasti leivinpaperin päälle uunipellille. 
  8. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia ja käännä varoen.
  9. Paista vielä noin 15 minuuttia kunnes väri on kauniin kullankeltainen.