Cheddarjuustomunakas, Saarioinen

16.10.2018

Munakas on muuten aika miehekäs aamupala. Voi se olla myös naisellinenkin. Joku varmasti tarttuu tähän...

Tarkoitan nyt kuitenkin sitä että yleensä Naisilla on aikaa laittaa se kunnollinen ja tärkeä aamupala. Kun "tosimies" herää niin ei siinä kauheasti ole aikaa touhuta.

Se on joko lenkki tai kaksi kuppia kahvia ja kolme röökiä. Asiaan.

Saarioinen, Cheddarjuustomunakas. Tulee lähinnä mieleen uunijuusto ulkonäöstä.
Saarioinen, Cheddarjuustomunakas. Tulee lähinnä mieleen uunijuusto ulkonäöstä.

Äitien tekemä Cheddarjuustomunakas, Saarioinen

Mihin kategoriaan tämä noin 3 € maksanut munakas on tarkoitettu. Kuuluuko se siihen kategoriaan että silloin kun  mies ajaa partaansa eikä kuule mikron kellon kilahdusta, niin saat maailman paras vaimo lätkän otsaan.

Tai miksi ei myös toisin päin. Rouva suihkussa ja sillä hetkellä kun hiukset ovat vuorattu pyyhkeellä niin sanotaan kuiskaten että tein sulle aamupalaa. Näin saadaan paljon anteeksi ja somepäivityksiin katetta.

Onko tässä yksi eines- ja valmisruokien kuningas. Valmis munakas. Saarioinen.
Onko tässä yksi eines- ja valmisruokien kuningas. Valmis munakas. Saarioinen.

Nyt tarvitsee oikeasti ihmetellä Cheddarmunakasta

Maailman yksinkertaisin asia. Riko munat, vatkaa sekaisin että keltuainen menee rikki. Lisää haluamasi ns. täytteet. Mausta suolalla ja mielummin valkopippurilla.

Paista kuumalla pannulla voin kanssa noin 1 minuutti. Kuka sen oikeasti lähtee laittamaan mikroon vielä lisäksi?

Saarioinen voisi hyvin käyttää kotimaista Cheddarjuustoa.

Mielestäni se olisi vähintään kohtuullista että saadaan makua ja kotimaisuutta niin pakettiin kuin itse munakkaaseen. Tässä asiassa ei voi olla hinta rasite.

Päinvastoin. Uskon että moni kuluttaja tarttuisi ennemmin pakettiin mikäli siinä lukisi että käytämme kotimaista "aamulypsyn maidosta valmistettua cheddarjuustoa".

Yleensä nämä Cheddarjuustot ovat niitä sarjaan "feikki" kuuluvia tuotteita, koska cheddarjuusto ei ole suojattu mitenkään. Firmat laittaa sen keltaisen värin ja pakettiin rouheasti että cheddarjuustoa. #plaah

Miksi Saarioinen ei käytä sitä kotimaista vaihtoehtoa? No turha on pienen ihmisen alkaa miettimään suuria asioita.

Kuohkea Cheddarjuustomunakas, Saarioinen

Uunimunakas. Lämmitä mikroaaltouunissa 2-3 minuuttia tai uunissa 170 asteessa 20 minuuttia. Energian tuhlaamista on lämmittää uuni kun mikrossa tulee aivan hyvä.

Maku ja koostumus yllätti. Oli meinaan täyteläistä tavaraa. Cheddarjuustoa löytyy paloina munakkaan seasta. Tsiisus, tämä on raju aamupala. Hieman kyllä väriä tarvitsee ja salaatti ei olisi paha rinnalla.

Saarioisten cheddarjuustomunakas ajaa varmasti asiansa aamupalana tai jopa lounaana. Ei lainkaan niin paha mitä ajattelin.

Saarioinen, Cheddarjuustomunakas ravintosisältö 250 g

  • Energia 450 Kcal
  • Rasva 35 g
  • Hiilihydraatit 2.5 g
  • Sokeri 1.8 g
  • Proteiini 35 g
  • Suola 2 g
  • Ravintokuidut 0.3 g