Cacio e pepe - yksinkertainen pastaklassikko

05.01.2019

Usein ovat ne yksinkertaiset asiat toimivia, joka suhteessa. Varsinkin ruoanlaitossa suoraviivainen, muutaman raaka-aineen jutut keittiössä on kuin taikuutta.

Ei silti tarvitse olla mikään Copperfield tai taikuri Luttinen että onnistuu vaikka pasta-aterian valmistamaan.

Cacio e pepe on helppo pastaruoka ja nopeakin vielä.
Cacio e pepe on helppo pastaruoka ja nopeakin vielä.

Cacio e pepe on klassikkopasta italiasta. Pastaruoka jonka valmistamisen helppous on suorastaan nautinnollista.

Pasta, Cacio e pepe valmistuu noin 15 - 20 minuutissa ja raaka-aineet melkein löytyy jokaisesta hyvinvarustellusta jääkaapista.

Kunnollista pastaa, voita, mustapippuria sekä pecorino- tai parmesanjuustoa. Ja vettä tulee hanasta sekä suolaa varmasti löytyy. Viimeinen lause oli ihan vain kevennys.

Pastaruoka - Cacio e pepe

  • Spagettia 400 g
  • Voita 2 rkl
  • Mustapippuria n. 1.5 rkl myllystä
  • Pecorinojuustoa/parmesania raasteena 50 - 100 g
  • Vettä
  • Merisuolaa/suolaa
  1. Lisää runsaasti vettä kattilaan ja suolaa riittävästi. Muutama rkl ei ole paha.
  2. Kun pastan keitinvesi kiehuu lisää pastat. Keitä melkein kypsäksi. Katso pakkauksen keittoaika ja vähennä muutama minuutti.
  3. Laita voita pannulle. Kun voi on sulanut lisää mustapippuri sekaan ja paahda noin 1 minuuttia.
  4. Lisää pastan keitinvettä n. 1 dl ja sekoita sekä kiehauta kunnolla.
  5. Siirrä pannu hetkeksi sivuun jäähtymään.
  6. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
  7. Ota pastan keitinvettä talteen noin 2 dl.
  8. Kaada pastan keitinvesi pois ja anna hetki pastan jäähtyä.
  9. Lisää hieman jäähtynyt pasta kastikkeen joukkon ja nostele tasaiseksi.
  10. Annostele lautaselle ja ripottele vielä juustoraastetta pinnalle.