Avomaakurkkurisotto Ravintola Murun tapaan

06.07.2019

Avomaakurkku ja "mummonkurkku" sekä onnistunut risottoresepti. OMG - onneksi osui silmiin ja nyt se on myös kirjoitettuna tänne.

Kuinka voi risotossa olla montaa eri "nyanssia".  Tämä avomaakurkkurisotto on löytänyt kaikki erilaiset suu- ja makutuntemukset. On hapanta, karvasta, makeaa etc...

Ravintola Murun Avomaakurkkurisotto

  • Salottisipuli 2 kpl pilkottuna
  • Valkosipulinkynsi 1 kpl pilkottuna
  • Oliiviöljyä
  • Timjaminoksa 1 kpl
  • Risottoriisiä 3 dl
  • Valkoviiniä 2 dl
  • Kanalientä 1 litra ( 2 kanaliemikuutiota litraan vettä liotettuna)
  • Avomaakurkku 1 kpl kuutioituna
  • Parmesanjuustoa raasteena n. 15 g
  • Voita n. 40 g
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Pikkelöityä avomaankurkkua"mummonkurkkua"

Valmista pikkelöidyt kurkut ensin. 1 osa väkiviinaetikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Pese ja siivuta kurkku ja laita liemeen pikkelöitymään.

Voit myös valmistaa "mummonkurkkuja" samalla hieman enemmän. Suosittelen koska ne vaan on niin hyviä. Katso resepti. Helppoa.

  1. Kuulota salottisipuli ja valkosipuli öljyssä sekä risottoriisi.
  2. Lisää kattilaan kanalientä sekä valkoviiniä vähitellen, jatkuvasti varovasti sekoittaen aina kun edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin.
  3. Kypsennä risottoa keskilämmöllä ja lientä lisäen noin 14 minuuttia.
  4. Kun risoton rakenne on puuromainen sekä melko löysä, lisää voi ja parmesanraaste sekä mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Viimeistele risotto kuutioidulla ja kuoritulla avomaakurkulla.
  6. Nosta risotto lautaselle ja koristele "mummonkurkku" viipaleilla.