Appelsiinikiisseli ja kermavaahtoa

11.01.2019

Appelsiinikiisseli, ai että. Tämä kuuluu kategoriaan "jonnet ei muista" eli todellista kasariherkkua. Onhan appelsiinkiisseliä saatu jo kauemminkin mutta oma makumuisto kiisselistä tuli tuolloin.

Silloin se vain oli jotenkin sen ajan ruokatrendien huipulla.

Appelsiinikiisseli on helppo raikas ja makeahko kiisseli. Jälkiruokana tai makean nälkään. Tietysti kermavaahdolla.
Appelsiinikiisseli on helppo raikas ja makeahko kiisseli. Jälkiruokana tai makean nälkään. Tietysti kermavaahdolla.

Raikas appelsiinikiisseli on helppo ja nopea valmistaa. Kermavaahdonkin kaikki saa vatkattua ellei vaahdoksi niin ainakin kovaksi.

Tässä ei mielestäni kannata oikoa reseptin suhteen. Takuuvarma ohje appelsiinikiisselin valmistamiseen.

Sokerina käytin fariinisokeria noin 4 ruokalusikallista. Siksi appelsiinikiisseli on hieman tumman sävyinen kuvassa.

Tätä on helppo syödä ja se vielä on terveellinen jälkiruoka tai muu herkku.

No, toiset saattaa "nillittää" sokerin määrästä. Suotakoon se ilo heille.

Appelsiinikiisseli

  • Appelsiinitäysmehua 1 l
  • Appelsiineja 3 - 4 kpl
  • Sokeria n. 1 dl
  • Perunajauhoja 3/4 dl
  • Vettä 1 dl
  1. Kuori appelsiinit ja poista valkoinen osa kunnolla.
  2. Pilko peukalonpään kokoisiksi lohkoiksi.
  3. Laita perunajauhot ja kylmä vesi sekaisin kunnolla.
  4. Kiehauta appelsiinimehu ja sokerit. Sekoita jatkuvasti.
  5. Sekoita perunajauho-vesiseos notkeaksi ja kaada tasaisena lorona sekaan.
  6. Lämmitä kunnes liemi sakenee.
  7. Lisää appelsiinilohkot sekaan.
  8. Jäähdytä kiisseli.
  9. Lisää sokeria pinnalle.
  10. Vatkaa kermavaahto ja nostele kiisselin päälle nokareita.