Anjovispasta on nautinto

09.07.2019

Huikea löytö Ravintola Murun keittokirjasta. Anjovispasta on pastaruoka mistä löydät hienoja komponentteja. Appelsiini tuo raikkautta, tomaattikastike ja oliivit sopii eittämättä yhteen ja lisäksi anjovis tuo hieman suolaa pasta-ateriaan.

Muuten taivaallinen alkuperäinen resepti. Anjovispasta vetää hiljaiseksi - mutta eihän ruoka suussa saisikaan puhua. #haentakkini

Anjovispasta

  1. Sipulia 2 kpl
  2. Valkosipulinkynsiä 4 kpl
  3. Kirsikkatomaatteja 12 kpl
  4. Mutti tomaattimurskaa 2 tlk
  5. Sellerin varsia 2 kpl
  6. Kivettömiä oliiveja 1 dl
  7. Anjovisfileitä 10 kpl
  8. Oliiviöljyä 1.5 dl
  9. Appelsiini 1 kpl
  10. Basilikaa 1 nippu
  11. Suolaa
  12. Mustapippuria
  13. Spagettia 500 g
  14. Parmesanjuustoa
  • Pilko sipuli, valkosipulit ja sellerinvarret aivan pieniksi.
  • Kuullota oliiviöljyn kanssa pehmeäksi.
  • Puolita kirsikkatomaatit ja lisää tomaattikastikkeen kanssa kattilaan.
  • Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä noin 45 - 60 minuuttia.
  • Halkaise oliivit, raasta appelsiininkuori ja purista mehu.
  • Leikkaa myös anjovisviipaleet noin kolmeen osaan.
  • Pilko myös basilika aivan pieneksi.
  • Keitä pasta al denteksi, suolalla maustetussa vedessä.
  • Lisää oliivit, anjovikset ja appelsiinin mehu sekä kuoriraaste.
  • Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Nostele pasta joukkoon kastikkeen sekaan., niin että kastiketta tarttuu mukaan.
  • Nypi annoksen päälle basilikan lehtiä sekä raasta parmesania pinnalle.