Ananas - tomaattikastike - someresepti

11.02.2019

Kuuluuko ananas pizzaan. Toiset vihaa ja väittää että ei. Toiset taas tykkää sekä rakastaa eli kyllä. Onko näissä oikeata tai väärää. Mielestäni ei.

Ananas ei ole tietääkseni se ensimmäinen hedelmä mitä italialaiseen pizzaan laitetaan. Ei se mielestäni ole huonokaan vaihtoehto kinkun ja aurajuuston kanssa. Se on jopa yllättävän hyvä.

Twitterissä oli viikon "pöhinä" aiheesta. Kansa antoi tulla puolesta ja vastaan.

Huippukokki Henri Alen vihaa ananasta pizzassa

Ananas aikaiseksi jopa omat "häsät" #ananasviikko, #ananas sitten johdatuksena aiheeseen ja reseptiin myös #mutinakastike, #mutinassoosi ja #mutanassoosi ja varmasti lisää vielä tulee.

Sitten syntyi kastike ananaksesta ja mutti-tomaattikastikkeesta

Melkein 4 vuotta siihen meni kun edelliset somereseptit tuli online. Eräänä loskaisena sunnuntaina, helmikuussa 2019 sitten tapahtui jälleen. Henri Alen otti mittaa ananaksesta ja mutti-tomaattikastikkeesta. Ilmeisesti Chef Alen voitti. Syntyi siis naurettavan hyvä kastike.

Tässä reseptissä periaatteessa ananas piilotettiin pizzaan, tomaattikastikeen avulla. Ananas-tomaattikastiketta voidaan siis käyttää pizzaan tai myös kanaruokiin, suositteli Alen.

Naurettavan hyvä ananas-muttikastike - mutinasoosi

  • Ananaspaloja mehussa 1 prk (230 g)
  • Tomaattimurskaa 1 tlk (400 g - Mutti )
  • Sipuli 1 pieni
  • Chiliä 1 tl tuoretta murskattuna
  • Paprikajauhetta, savustettua 1/3 tl
  • Oliiviöljyä 1 rkl
  • Suolaa
  1. Valuta ananaspurkista mehu kattilaan ja keitä hieman kasaan, noin 5 minuuttia.
  2. Lisää ananaslohkot, pilkottu sipuli, murskattu chili, savupaprika sekä tomaattimurska.
  3. Keitä miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia.
  4. Aja kastike tasaiseksi sauvasekoittimella.
  5. Lisää suolaa ja oliiviöljy.

Muistatko muut somereseptit - jonnet et muista niin klikkaa nappia.