#EINESBATTLE BLOGI

 

Siirappi veriappelsiinista tai ihan vain appelsiinista tuo ruokaan kivaa vaihtelua. Appelsiinista keitetty siirappi sopii erinomaisesti vaikka mausteisen broilerin kanssa. Kannattaa kokeilla myös porsaanlihalle. Miltä kuulostaisi ohut kerros paahtoleivän päällä. Hyvältä ja makealta.

Hirvi on jotakin niin hyvää kotimaista lähiruokaa. Syksy kun tulee niin herää oranssiin pukeutuneet heput koloistaan ja kaikilla on vain yksi tavoite - mitä isompi hirvi niin sitä paremmat on peijaiset.

Valkosipuliperunat on erittäin hyvä lisäke- tai lisukeruoka esimerkiksi lihalle. Muuten, valkosipuliperunoita saa myös valmisruokana mutta ne vaativat lisää valkosipulia.

Lasagne bolognese, Lidl marketin valmisruokahyllystä. Sieltä missä ne muutkin einekset on. Chef select einesruoka on tähän asti yllättänyt maullaan.

Runebergin päivää vietetään 5.helmikuuta ja silloin vedetään lippu salkoon koska Runebergin tortut. On sille jokin muukin syy olemassa eli J.L.Runeberg on syntynyt tuona päivänä.

Chili con carne on Väli-Amerikan alueelta peräisin oleva mausteinen jauheliharuoka. Chili con carne taipuu myös hienosti aivan vegeruokana kun korvaa jauhelihan kasviksilla.

Appelsiinikiisseli, ai että. Tämä kuuluu kategoriaan "jonnet ei muista" eli todellista kasariherkkua. Onhan appelsiinkiisseliä saatu jo kauemminkin mutta oma makumuisto kiisselistä tuli tuolloin.

Broilerinlihaa ja kermakastiketta, Saarioisten sitä äitien tekemää. Annos ei ole kaunis siinä itsessään. Suomalaista broilerinlihaa - lue "silppua" joka voi sisältää luuta. Arvanette varmaan mihin tällä viittasin.

Lihapyörykät, HK eli Köttbullar på svenska ja lihapullat sillain arkikielessä. Einespyörykät joka pakkauksen mukaan on jo vuodesta 1913 valmistettu. Varmasti on reseptiikka muuttunut näistä tuon alkuajan jälkeen. Epäsuotuisammaksi kuluttajia kohtaan.

Hirvipyörykät - hirven jauhelihasta valmistetut lihapullat saivat tällä kerralla kaveriksi Guinness kermakastikkeen. Nyt osui makumaailma kohdalleen, molemmissa ja vielä parempi kuitenkin yhdessä. Lisukkeeksi sopi ihan perunamuusi.

Porsaanposket on herkullista liharuokaa. Koska myös porsaalla on poskilihakset kovassa käytössä niin lihan rakenne vaatii kohtalaisen pitkän haudutusajan. Muuten valmistaminen on todella helppoa. Lopputulos on niin mureaa lihaa että hampaita ei juurikaan tarvita syödessä.

Härkis tacot

30.12.2018

Härkäpavuista valmistettu lihankorvike Härkis on yllättävän hyvää kasvisruokaa, lihanystäville.

Karamellisoitu porsas on herkullinen aasialaistyylinen ruoka. Ravintola Farang Helsingissä on pitänyt annoksen listoillaan jo kauan. Tomi Björk kertoo myös keittokirjassaan ohjeet karamelisoidun porsaan valmistamiseen. Suositeltavaa on nauttia riisin kanssa.

Lanttulaatikko on Edun Herkkukeitaan kausi- tai sesonkituotteita. Mutta ei lainkaan huono sellainen. Tämä on kuin itse valmistettu ja välttämättä siinäkään ei onnistuisi näin hyvin.

Pakkauksessa lukee että American burger sekä uutuus. Kastikettakin on mukana valmiiksi. On ihme että burgerien ystävä ei tarttuisi tilaisuuteen.