#EINESBATTLE BLOGI

 

Tampereella oli jo toisena vuonna peräkkäin, Ikurin Vireen ja Ikuri-Haukiluoman omakotiyhdistyksen järjestämä jääveistos-, ääni- ja valotapahtuma. Vuonna 2018 näyttelyn ja tapahtuman nimi oli Pyhäpolku. Vuoden 2019 talven aiheena oli Elämänpolku, missä kuljetaan elämästä kuolemaan.

Kaikkien helppojen ja hyvien pastaruokien uusi suosikki, Uunifetapasta jatkaa porskutteluaan. Kansa tykkää kuten yleensäkin helpoista, yksinkertaisista ja vielä hemmetin hyvästä aterioista. Liemessä-ruokablogin Jenni valmisti ja ig:n feediin laittoi ateriasta kuvan. Siitä se sitten lähti.

Tilaatko usein tavaraa verkkokauppojen kautta. Netistä ostaminen on kätevää, helppoa ja nopeaa. Mutta tiesitkö että voit joutua suorittaa tullaus ja maahantuontivero toimenpiteet.

Pitsakastike tai pizzakastike - pieni ero. Toinen sisältää suomalaiseen makuun sopivaa yhdistelmää ja jälkimmäinen on sarjaan "ei saakeli, never". Eli pizzaan ei koskaan ananasta mutta pitsaan kyllä.

Kuuluuko ananas pizzaan. Toiset vihaa ja väittää että ei. Toiset taas tykkää sekä rakastaa eli kyllä. Onko näissä oikeata tai väärää. Mielestäni ei.

Paahdettu munakoiso valmistuu helposti ja aivan kuin itsekseen. Hieno, herkullinen lisäke kalalle, kanalle tai lihalle ja jopa sellaisenaan. Vielä tämä on jokseenkin kevyt lisäkeruoka.

Samuli Edelman lauloi joskus että se on pienestä kii. Se on myös pienestä ideasta sekä arkisesta nälästä kiinni, että syntyy resepti mikä lähtee viraalisesti ltodelliseen liitoon.

Veriappelsiinilohi on kohtalaisen kaunis kalaruoka niin ulkonäöltään ja maultaan. Lohen voi myös valmistaa ihan tavallisista appelsiineista jolloin saadaan appelsiinilohta.

Crème Ninon on alkujaan ranskasta. Hernesosekeitto eli hernekeitto kermavaahdolla ja kuplivalla. Mistäpä muualtakaan kun annokseen lorautetaan samppanjaa. Kuohuviini sopii vallan mainiosti, pääasia että on kuplia sekä hieman "ökyä".

Blinit voidaan syödä alkuruokana tai pääruokana. Jälkiruokana blinit sopii hienosti myös kun ne lisukkeet ovat makeampaa laatua. Jälkiruokablinien kanssa kannattaa kokeilla hunajaa sekä kermavaahtoa - taivaallista.

Pataruoka on ainakin näin viileimmillä ilmoilla oivaa ruokaa. Lisäksi se valmistamisen helppous on iso plussa. Käytännössä kaikki vaan samaan pataan ja antaa lämmön hoitaa loput.

Pitkästä aikaa sain #einesbattle teemaan sopivaa ruokaa. Täytyy kuitenkin todeta että jostakin kumman syystä on tehnyt mieli myös "pipertää" ihan itse ruokaa keittiössä.

Porsaanliha on huikeaa ravintoa. Puhdas kotimainen porsaanliha maistuu kaikille varmasti, kun sen oikein onnistuu valmistamaan. Terva on myös yhtä huikeaa. Kaksi yhdessä ihan huippua. Porsasta ja tervaa lisäksi kauniit duchesse-perunat. Tuo kauniit oli vitsi.